Rubjerg Knude løbet 2018

 

Rubjerg Knude-løbet byder på en helt unik oplevelse i naturen.

Dog er det kun 14km, halv og helmarathon som kommer helt ud til Rubjerg Knude Fyr.

Det er en rute med mange udfordringer for deltagerne på hel og halv mararathon. Og terrænet ER krævende nogle steder - men løber man med omtanke, kan alle klare det :-)

Ruterne er ikke 100 procent præcise. Der er store udfordringer i at få det til at gå helt op. Blandt andet et landskab som flytter sig hvert år, og den af og til valgfri sporbenyttelse :)

 

 

 

 

Her følger først en nærmere beskrivelse af halvmarathon

 

Der startes ved Hundelev Fælled, hvorfra der sættes kurs mod Jelstrup Kirke viaKirkestien.

Det er en smuk natursti, som er lidt smal (og våd) nogle steder, så de første ca 2 km er det svært at overhale.

 

Vi har valgt starten således, da det giver god mulighed for at varme lidt op i fællesskab -og der bliver masser af plads til at sætte farten op og overhale senere!

 

Der løbes videre mod den gamle Strandfogedgård, og efter et kort tankstop her løbes, via Rubjerg Plantage til den dramatiske kystlinie.

Her bliver det hårdt og der skal forceres en hel del sand inden man når Rubjerg Fyr. Og for at drille lidt, så er ruten lagt, så i får mest muligt op og ned i sandbakkerne :)

Mange deltagerer vælger helt naturligt, at tage et lille ekstra hvil ved Fyr-depotet og nyder udsigten :)

Ved depotet kan man få kaffe, saftevand og sandkage naturligvis.

Rutekort:

 

5km/børneløb pdf

 

Halvmarathon - pdf

 

Marathon - 2x halvmarathon

 

10 km rute - Endomondo kort

10 km rute - pdf

(løberne bliver kørt i bus til start i Skallerup)

Bussen har afgang kl. 13 fra skolen, og 13.05 fra start/målområde.

 

Ruten igennem sandkassen pdf

 

14,3 km rute - Endomondo kort

 

Cykelturen pdf

Ansvarlig for ruteplanlægning: Karsten Bukholt.

Kontakt gerne Karsten, hvis du har spørgsmål ang ruterne

Email : karsten@rubjergknudeloebet.dk

Nu følger rutens mest spektakulære og smukke stykke på ca 2 km - nemlig fra Rubjerg Knude Fyr til den delvis nedtagede Mårup Kirke. Her går det op og ned af små stier i det fredede klitlandskab. Du møder også her fritgående køer, men de gør absoulut ikke noget:)

 

Ved Mårup Kirke er depot (Galleri Visby)

 

Fra Mårup Kirke og videre ad den næste storslåede barske kyststrækning til Lønstrup By. Her har du skænterne og havet helt tæt på. Strækningen ændrer sig hvert år, og nye sommerhuse er i konstant fare for skred. Det er meget dramatisk. PAS PÅ ikke at løbe alt for tæt på kanten, da der altid er fare for skred.

 

 

Ruten går efterfølgende gennem det gamle fiskerleje Lønstrup, som nu er en hyggelig og meget charmerende by med tilpasset turisme, kunsthåndværk og mange gallerier. I august emmer byen af liv og aktivitet, så vi håber, at mange vil heppe løberne videre gennem byen.

Lønstrup forlades via den stejle vej Møllebakken og fortsætter gennem Harrerenden (sommerhusområde) Et meget hyggeligt område som summer af sommerhygge på terasserne.

 

Herfa kommer man ad grus og markveje i åbne landskaber tilbage mod Hundelev. Og undervejs kommer vi forbi den meget højtbeliggende Vennebjerg Kirke. De sidste 4 km mod mål er på asfalt. Og selvom det lyder let og afslappende, så kan det være en rigtig barsk omgang hvis man er træt og bare gerne vil i mål. Den er psykisk stressende fordi man kan se langt foran sig hele tiden. Men glæd dig til festen i mål :) De allersidste 400m er igennem skoven i målområdet.

 

 

14 KM

 

Følger ruten for Marahon og halvmarathon, men drejer herefter tilbage mod Hundelev, efter Fyret og den højeste sandtop er klaret.

En tur som byder på storslået natur og som er overkommelig for alle der har løbet 10 km flere gange. Ruten hjem fra Fyret er uden udfordringer. Det meste af ruten foregår på grus, markvej, engsti og sand ikke mindst :)

 

10 KM

 

Turen starter fra Skallerup Seaside Resort ved indgang til Romulus. Der køres i bus hertil.

 

Der løbes ned til vandet og langs stranden til sommerhusområdet ved Lønstrup.

Der løbes igennem en låge og ind i området som hedder "over Lien". Det er et spændende terræn på singletracks hvor det går lidt op og ned hele tiden.

 

Der græsser lidt kvæg i området, men hvis du ellers lader være med at bade i deres vandhul, så lader de dig være ;)

 

Lige efter "Lien" kommer depotet på Sneppevej. Herfra løbes på ½marathonruten via markveje til Vennebjerg Kirke. Der er depot lige før Lønstrupvej. PAS PÅ når vejen krydses, efter depot. Der er ingen til at passe på dig.

 

Fra depot er der 3 flade kilometre hjem til mål i Hundelev

 

5 KM og BØRNELØB

 

Ruten er en tur igennem Hundelev By.

Vi kommer ned forbi søerne. Og via det meste af villakvarteret ender vi helt ude i skoven, for at løbe igennem den og tilbage til fælleden. Så har man løbet 2,5 km, som er distancen for børneløbet.

 

Dem som løber 5 km tager runden en gang til.

 

CYKELLØB

En lille rask tur ud i den omkringliggende natur. Man cykler mange af de samme steder hvor løberne kommer.

Der er ikke lagt op til at man skal køre stærkt, men mere tiltænkt som en familietur. Måske mens Mor eller far er ude at løbe?

 

Man cykler igennem målportalen til sidst, men vis venligst hensyn til løberne, som kommer trætte hjem på samme tid.

Når man er kommet i mål, skal cyklen stilles et anvist sted aht. til den lidt trange plads.

 

 

 

Ved flere af depoterne får du udleveret vand i drikkeflaske. Enten tømmer du flasken ved depotet - eller også tager du den med i hånden til det næste depot, og smider den i affaldsspanden her. Vi gør opmærksom på, at

 

henkastning af drikkeflasker eller andet affald i naturen = diskvalifikation.

Flere af løbsarrangørerne deltagere på de forskellige ruter, og de er bemyndigede til at tage deltagere ud af løbet, hvis de oplever overtrædelser af forbudet.

Og det siger vi ikke for at være sippede eller politiske korrekte, men simpelt hen fordi vi holder af vores natur - og vi ønsker heller ikke at rage uklar med Skov - og Naturstyrelsen, da en del af ruten går gennem fredet naturområder.

En enkel regel - venligst respekter det :-)

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved